Masaj Terapi

Home Masaj Terapi

masajbanner
Masaj Nedir?
Dilimizdeki masaj sözcüğü Arapça dokunma anlamına gelen “mass” ve Yunanca yoğurma anlamına gelen ”massein” sözcüklerinden türetilmiştir. Masaj; deri, derialtı dokusu, kaslar, iç organlar, metabolizma, dolaşım ve lenf sistemlerinin mekanik ve sinirsel (refleks) yolla tedavi amaçlı uyarılması; çeşitli darbeler ve ovmalarla bölgesel kan dolaşımını artırma, damarları genişleterek dokuya daha fazla kan gelmesini sağlama yöntemidir. Masajla, yumuşak dokuları mekanik olarak uyararak sistematik manipülasyonlarla organizmada fizyolojik ve psikolojik etki yaratılır. Vücut yüzeyinde el, elektrik, su vb. aracılığı ile tedavi, bakım ve rahatlama sağlanır.

Masaj, keyif veya lüks değil, tıbbi bir ihtiyaç ve düzenli aralıklarla alınması gereken bir koruyucu tıbbi tedavidir.Masaj, hasta veya yorgun bir organın rehabilitasyonu; aynı eski duruma dönmesi için, organizmanın üzerinde oluşturulan mekanik enerjinin derinlerde fizyolojik etkiler oluşturulması esasına dayanan bir terapi şeklidir.

Ülkemizde masaj çok geniş bir alanda yapılmakta ve yaptırılmaktadır. Bunların başında spor kulüpleri, saunalar, evler, hamamlar, kaplıcalar, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezleri,hastaneler, oteller, tatil köyleri ve masaj merkezleri gelmektedir. Masaj, hemen herkes tarafından duyulmuş olan, çok kolaylıkla uygulanabileceği sanılan, en eski tedavi yöntemlerinden birisidir. Bir tedavi yöntemi olmasının yanı sıra, organizmadaki etkilerinden değişik şekillerde de yararlanmak mümkündür. Spor masajı da bunlardan birisidir.
Masaj Çeşitleri
Klasik masajın sınıflandırmasında dinlendirme, tedavi ve spor masajı olmak üzere üç alt grubun tanımı yapılmıştır.
Dinlendirici Masaj: Günlük yorgunlukların çıkarılması ve toksinlerin atılaması için ister sauna sonrası istenirse günün herhangi bir saatinde yapılan masajlardır.

Tıbbi Masaj : Tedavi amacıyla yapılan masajlardır.Bir doktor tarafından yönlendirilen ve eğitim almış masörler tarafından yapılan masajlardır. Avrupa’da masaj, doktor tarafından hastanın reçetesine yazılabilen ve sigorta tarafından karşılanan bir tedavi şeklidir.

Spor Masajı: Sporcuların fizyolojik ve fizik gelişmelerinde etken olan bir masaj şeklidir. Spor masajı, klasik masajın bilinen beş temel hareketinden farklıamaçlara dönük planlanmasıyla oluşmuş bir kavramdır. Bu yönüyle spor masajı, hazırlık ma-sajı, sportif aktivite arası ve sonrası masajı olmak üzere üç grupta tanımlanabilir.

* Klasik tüm vücut Masajı
* Klasik tüm vücut Masajı
* Aroma Terapi Masajı
* Aroma Terapi Masajı
* Medikal tüm vücut Masajı
* Medikal sırt Masajı
* Medikal terapi Masajı
* Anti Stres Masajı
* Ayak Masajı
* Beyzade Masajı
* Sport Masajı
* Relaks Masajı
* Thai Masajı
* Taş Masaj
* Shiadora Masajı
(Sıcak + taş + sıcak yağ + thai + shiatsu ve tüm vücut masajı)